• Nathalie Syvertsen

Italiensk kjøkken - kjøkkenet med sterk karakter

Oppdatert: juni 23

Nyere design fra Italia er kjent for sitt elegante og innovative design. Noen ser kanskje for seg en stor familiesamling i et rom fylt med varm sjarm, men et moderne italiensk kjøkken er nå slankt og stramt med flotte linjer. Glem alt av unødvendige tilbehør og annet krims krams, her får du nemlig intrigerte apparater, stil og funksjon! Italia har lenge vært i forkant når det kommer til design, fra interiørdesign til mote, arkitektur til kjøkkendesign.


I en verden som flommer over av støy, er et moderne italiensk kjøkken en stille oase. Ved å fjerne støyen fra ting som gir verdifull funksjon i livene våre, er vi i stand til å fokusere, produsere og hvile. Et italiensk kjøkken er designet for harmoni, ikke bare for show. Fra topp til bunn benytter moderne italiensk design slanke profilelementer som gjør det italienske kjøkkenet elegant, sømløst og som skiller seg ut. Den strategiske bruken av innfelte grep, skap som går lengre ned mot gulvet med lav sokkel og slankere benkeplater er flere av kjennetegnene på et moderne italiensk kjøkken. Uttrykket skal være enkelt, luftige og smart å bruke. La oss utforske funksjonene som definerer moderne italiensk kjøkken, og du vil se hvorfor dette alternativet for kjøkkendesign vil passe inn i ditt hjem og livsstil.


Din første opplevelse av et godt designet italiensk kjøkken kan være i en kjøkkenkatalog med blanke bilder med attraktive utførelser, elegante benkeplater og gjennomtenkt konstruert hylleplass. For å virkelig forstå hvor imponerende kjøkkenløsningene er i et italiensk kjøkken, bør du imidlertid besøke et showroom og oppleve dem personlig. De kan gi deg en fantastisk smak av det nyeste kjøkken-, oppbevarings- og multimediaskapsdesignet. Designet i et italiensk kjøkken kjennetegnes av overlegen håndverk og materialer av høyeste kvalitet.


Før du besøker utstillingslokalet, er det imidlertid nyttig å kjenne til funksjonene og spesifikasjonene som skaper det eksepsjonelle i et italiensk kjøkken. Utsøkte løsninger og konfigurasjoner for å løse enhver plassutfordring. For eksempel gir høye hjørneskap i et italiensk kjøkken, full stående tilgang og kan utstyres med tilpassede hyller, godt plasserte uttrekksbrett og enkle svingdører. Høye oppbevaringsskap med lommedører er derimot en ideell løsning for å skjule alt fra generell oppbevaring, et multimediasenter, apparater eller til og med hele arbeidsområder.


Enten du har et stort rom eller vil få mest mulig ut av et lite urbant loft, er moderne italiensk design unikt for å maksimere lagringsplassen. Når skapene i et italiensk kjøkken er lukket er det virkelig et fryd for øyet, med sine vakre overflater og rene linjer. Men disse skapenes sanne magi blir avslørt når de er åpne, fra skyvehyller til tilpassede stativer med dype rom, smarte løsninger og ikke minst godt opplyste lagringsplasser.


Planlegging av et nytt italiensk kjøkken

Hvordan har du det når du går inn på kjøkkenet ditt? Hvordan vil du ha det? Dette er to av de mest kritiske spørsmålene man bør stille seg og som er kjernen i enhver vellykket kjøkkenoppussing. Å jobbe med en kjøkkendesigner helt fra begynnelsen av prosessen kan hjelpe deg med å forme et ideelt italiensk kjøkken etter dine spesifikke behov. Mens alle har sin egen visjon, er det få designstiler som kan levere det bedre enn et kjøkken bygget på prinsippene for moderne italiensk design. Om målet ditt er et kjøkken som får deg til å føle deg inspirert, rolig og knyttet til naturen vil et italiensk kjøkken være et perfekt valg for deg.


De fleste leverandører av et italiensk kjøkken har gode designere som hjelper deg med planlegging av nytt kjøkken. Men før man skal begynne med designet bør man gjøre opp noen tanker om hva som er viktig for deg, hva som vil være avgjørende for at ditt nye kjøkken blir tilpasset nettopp dine behov.


Det er ofte lurt å gå ut ifra ditt nåværende kjøkken, hva er du fornøyd med i ditt nåværende kjøkken? Hva savner du du på kjøkkenet ditt i dag? Hvordan skal du bruke ditt nye kjøkken? Jo mer input du kommer med, desto bedre blir resultatet av et ferdig designet italiensk kjøkken. Italiensk design vil imøtekomme dine forventinger og ha smarte løsninger som dekker ethvert behov.


Italiensk kjøkken med dører og skuffer som åpnes og lukkes med den minste berøring.

Dørene og skuffene til vellagede skap i et italiensk kjøkken krever ikke store trekk eller utstående håndtak, og det elegante resultatet er et kjennetegn på ekte, moderne italiensk design. I stedet åpner du kjøkkenskap med ett trykk, eller ved å trekke i et innfelt håndtak.


Hvis du leter etter et snitt utover det vanlige, er det mest arkitektoniske designalternativet en 45-graders skråkant foran, som kan kombineres med en firkantet eller 45-graders benkeplate. Disse skapene og arbeidsflatene kan opprettes slik at de ser ut som monolittiske, eller vektløse og flytende - den eneste begrensningen er din designvisjon! Alle dører og skuffer er forankret av robuste, forsvinnende hengsler eller løpere, som tillater fullstendig og lydløs betjening med en mild berøring, som lett tåler tidstesten. Et italiensk kjøkken karakteriserer seg med kvalitet i alle ledd.


Eksepsjonelle benkeplater

Kreativiteten i designet i et italiensk kjøkken strekker seg også til benkeplatene. Italiensk kjøkken er normalt komplimentert med naturlige materialer, fra naturstein til treverk.

Ensfarget eller rikt mønstret naturstein kuttet ned til en slank 2 cm eller opp til en solid 6 cm tykk benkeplate, det hele spørs på hva som står til din smak, i ditt hjem.


Marmor er kanskje det første mange tenker på når en tenker på et italiensk kjøkken. Noen mener marmor er tidløst og et luksussymbol. Det som hvert fall er sikkert er dens ærverdige fortid. Marmor ble mye brukt i den romerske keisertiden, både for representative offentlige bygg og senere skulpturer. Carrara marmor er den mest kjente typen av bergarten marmor. Den har duse grå åremønster med hvit bunn.Et annet alternativ til naturstein som vil komplimentere et italiensk kjøkken er granitt. Granitt er slitesterkt og svært bestandig mot riper, flekker og varme, og er en av de mest varige naturproduktene. Du får et svært organisk utrykk og du kan velge mellom mange fargenyanser, både lyst og mørkt.


Benkeplater i massivt heltre vil også passe inn i et italiensk kjøkken, men krever derimot noe vedlikehold, men vil i gjengjeld være et svært vakkert alternativ til ditt italienske kjøkken. Det er flere tresorter å velge imellom og de mest populære er eik, ask og valnøtt. Treverket kan beises i ønsket farge, men da på ubehandlet treverk for at fargen skal trekke jevnt inn. Etter beising bør treverket oljes. Oljen vil trekke inn i treverket og beskytte mot flekker og søl.


Italienske kjøkken har mange smarte løsninger for utvidelse av plass i kjøkken også når det gjelder benkeplater. Det kanskje mest imponerende er skyvediskalternativet, med et enkelt trykk kan du avsløre en vask eller en kokeplate og vil være en ideell løsning for å utvide plass i kjøkkenet.


Kjøkkenøy på et italiensk kjøkken

Man ser ofte en kjøkkenøy på et italiensk kjøkken som kan benyttes til så mangt. Kjøkkenøyene kan optimaliseres for sitteplasser og oppbevaring, forberedelse eller matlaging. Alle funksjonene på kjøkkenøya er tilpasset for å gjenspeile din unike livsstil og underholdning. Øyen vil gi deg ekstra arbeidsplass når måltidene for storfamilien skal lages, eller man kan komplimentere øyen med ekstra stoler og du har et perfekt frokostbord til din familie. Et italiensk kjøkken er kjent for å utnytte hver eneste krok til et nyttig formål. Øyen kan tilby smarte løsninger for å dekke dine spesifikke behov, fra innebygd lagring og apparater til utvidet benkeplater for servering og samtale.


Gulv I et italiensk kjøkken er som sagt naturlige materialer svært populært og noe som bør tenkes på når man skal velge gulv på kjøkkenet. Parkett med framhevet trestruktur, naturstein og upolert porselenflis er eksempler på gode alternativer til gulv på et italiensk kjøkken. Laminat og andre materialer som etterligner naturlig tre eller stein, vil kanskje ikke kunne formidle Italias sanne ånd.


Et italiensk kjøkken lyses opp

Belysning er avgjørende for et godt kjøkkendesign. Et italiensk kjøkken har stor fokus på dette. Det er så viktig med god belysning at det bør være den første vurderingen man gjør før strukturell design, materialer eller apparater velges ut til et italiensk kjøkken. Det er ikke så enkelt som å sikre at rommet er lyst. Målrettet oppgavebelysning er et must for det detaljerte arbeidet som gjøres under tilberedning av mat, men du trenger også mykere, omgivende belysning for gjestene som skal skåle deg på slutten av et perfekt måltid. I løpet av dagen bør naturlig belysning oversvømme rommet - mens om natten, bør lysalternativene dine føles varme og tilgjengelige.


Lys har lenge vært brukt av designere for å fokusere sinnet og glede for øyet, enten ved å rette oppmerksomhet mot skjulte rom eller for å skape et nytt perspektiv i et rom. Effektiv bruk av lys er en av hjørnesteinene i et godt designet italiensk kjøkken og er også et av de enkleste prinsippene å innlemme i hjemmet ditt.


Enten du bor ute på landet eller i hjertet av en livlig by, er sjansen stor for at vinduene dine ikke har blitt oppdatert på noen år. Ved å få oversikt over ditt indre rom, personvernbehov og ditt ytre miljø, kan du lage et rom som er badet i solskinn med enkle trinn.Et italiensk kjøkken kan få mest mulig ut av det naturlige lyset ved bruk av minimalistiske stoffbehandlinger eller bruk av justerbare nyanser. Smart hjemmeautomatisering lar deg automatisk heve og senke skjermer med et tastetrykk eller på en forhåndsinnstilt tidsplan, mens problematiske synspunkter eller personvernproblemer kan løses ved bruk av teksturerte gardiner eller vinduskjermer.


Hvis du noen gang har kommet inn på et italiensk kjøkken i et moderne hjem vet du at den virkelige magien til denne designestetikken ligger i detaljene - spesiell bruk av lys setter kronen på verket. Designet i et italiensk kjøkken benytter behagelig lys som lyser opp hjørneskap, benkeplater og arbeidsplasser, slik at hvert område er både enkelt å se og få tilgang til. Med dagens LED-teknologi kan du raskt og enkelt installere diskret belysning til ditt italienske kjøkken.


Et rolig italiensk kjøkken

Et annet kjennetegn ved moderne italiensk design er konseptet med visuelt stille rom, som går utover enkel "decluttering" og tilfredsstiller ideen om et rom der alt er på sin plass. Hvitevarer, datautstyr, bøker og forsyninger er skjult bak rammeløse skap. Elegante benkeplater i flott strukturert stein får skinne uten at stabler med unødvendige gjenstander trenger rommet. Selv før det italienske kjøkkenet tilføres lys, virker rommet allerede lysere, friskere og mer rolig.Personliggjør ditt italienske kjøkken

Italiensk kjøkken er sjelden helt hvite, men består av mørke farger eller naturfarger sammen med materialer som stein. Italiensk kjøkken gir en spesiell atmosfære og bygger på lange tradisjoner.


Selv om det fremdeles er en akseptert praksis å velge et “helt hvitt” kjøkken når et lyst rom er ønsket, skifter dagens mest sofistikerte designere seg til en to- eller flertonet tilnærming som understreker rike, naturlige teksturer og materialer. Ved å blande mørkere, glatte overflater med blikkfang av relevant farge, skaper du en varm palett som inviterer øyet til å streife omkring i rommet og skaper et harmonisk italiensk kjøkken.Integrerte apparater og paneler i et italiensk kjøkken

Når hvitevarer er fullt integrert med kjøkkenskap er alt bare enklere. Bruk av rustfritt stål, sømløs panel med integrerte apparater av samme skapmateriale betyr at ingen kanter stikker ut, bare glatt, kontinuerlig visuell harmoni og tilgang.


Et annen lur løsning som man ofte finner i et moderne italiensk kjøkken er skjulte tilganger til strøm. Kontakter monteres i skuffer og skap men også som pop-up kontakter i kjøkkenbenken. Disse løsningene skjules når de ikke benyttes og igjen bekrefter det tidløse, stramme og elegante designet i et italiensk kjøkken.


Funksjonalitet er bare begynnelsen, et moderne italiensk kjøkken er gjennomført med smarte løsninger. Skreddersydde løsninger som kjøle- og oppvarmingsskuffer, dampovner, apparater med Bluetooth-teknologi og platetopp av restaurantkvalitet er den siste trenden i et italiensk kjøkken.


Hva koster et italiensk kjøkken?

Dette spørsmålet er svært vanskelig å besvare da prisen er individuell og avhenger av flere faktorer; design og materialvalg, valg av integrerte hvitevarer og smarte løsninger, samt størrelse på kjøkkenet. Det er derfor dine preferanser og behov som er med på å avgjøre prisen når et italiensk kjøkken skal bestilles. En annen faktor som kan spille inn i totalkostnaden på et nytt italiensk kjøkken er dine egne ferdigheter. De fleste leverandører tilbyr tilkjøring og montering, men om du ønsker å hente og montere selv kan dette kutte noe av kostnadene.


Om du ønsker deg et italiensk kjøkken, ta gjerne kontakt med oss i Drommebolig og vi skal gjøre det vi kan for at du skal få det absolutt beste tilbudet tilpasset ditt budsjett og ønsker.


Om artikkelen har gjort deg nysgjerrig på et designet italiensk kjøkken til ditt hjem, kan vi i Drommebolig hjelpe deg videre. Vi har flere leverandører av italiensk kjøkken som tilbyr svært høy kvalitet kombinert med vakkert, tidløst og strømløst design. Fyll enkelt ut skjema på vår side, så hjelper vi deg å oppnå din italienske kjøkkendrøm!#italienskkjøkken
35 visninger0 kommentarer