Søk
 • Nathalie Syvertsen

Bolig i utlandet

Oppdatert: mai 13

Har du kjent på ønsket om å eie din egen bolig i utlandet? Ha mulighet til å reise sydover akkurat når du måtte ønske? Du tenker kanskje bolig i utlandet er forbeholdt de med ekstra god økonomi? gjennom dette innlegget vil vi vise deg hvor og hvordan du kan få muligheten til å eie og til og med profittere på bolig i utlandet. Samt presentere for deg en sjelden mulighet hvor du får svært mye for pengene og hvor man er omringet av nydelig natur og flott kulturarv. Vår leverandør gjør det enkelt for deg å investere i en drømmebolig i utlandet, enten du ønsker et feriehjem for din familie eller en ren investeringsmulighet.Hvor er det mest gunstig å investere i en bolig i utlandet?

Om du er en av dem som skulle ønske at du hadde hatt mulighet til å investere i en bolig i utlandet på 80-tallet før byggeboomen på Gran-Canaria, så har vi et stort tips til deg her. Man står nemlig nå ovenfor en svært god mulighet å investere i bolig i utlandet hvor du vil få svært mye for pengene i et nydelig ferieparadis. Forbes Magazine kåret nettopp Nord-Kypros til å være verdens beste stedet å kjøpe strandeiendom i 2021. Dersom du drømmer om et liv nær stranden, er ikke dette bare et rimelig alternativ, men også det beste valget for å kjøpe eiendom for deltids- personlig bruk og for å generere kontantstrøm i form av leieinntekter.Nyttig informasjon om Nord-Kypros

Paradisøya Kypros er den tredje største øya i Middelhavet, både når det gjelder areal og befolkning. Kypros har siden 1974 vært delt i to; Republikken Kypros i sør (gresk-kypriotisk befolkning) som er medlem av EU, og Nord-Kypros i nord (tyrkisk-kypriotisk befolkning). TRNC (Turkish Republic of Northern Cyprus) er en egen stat med egen president og regjering. Nord-Kypros utgjør en tredjedel av øya. Det er rundt 1,2 millioner innbyggere på Kypros, 850.000 i sør og 350.000 i nord (i tillegg til alle de utenlandske studentene på Nord-Kypros).Nord-Kypros har mye å tilby fra fantastisk natur med fjell og krystallklart turkist vann til historisk kulturarv med slott, klostre og borger som er verdt å få med seg. Øya kan by på kjente kypriotiske retter og kaffekultur, til vandring i fantastisk natur eller flotte dykkeopplevelser i det varme, krystallklare havet. Eller er du en av de som er interessert i golf? Da kan Kypros friste med det flotte golfanlegget i Esentepe!En av de aller første stedene som bør besøkes er den historiske havnen i sentrum av Kyrenia. Fargerike fiskebåter, utfluktsbåter og yachter, kombinert med mange restauranter og cafeer gjør havnen til en favoritt blant lokale og turister. I enden av havnen ligger den vakre historiske borgen i Kyrenia.Kantaraslottet er det østligste av de 3 slottene i Kyreniafjellrekken og ligger 700 meter over havet. Fra denne utsiktsposten får man en fantastisk utsikt over hele nordkysten. Slottet ble trolig bygd av Bysantinerne men ble først nevnt i et skriftlige dokument da Richard Løvehjerte inntok Kypros i 1191.Vakre Golden Beach ligger i nasjonalparken på Karpaz og er en av Middelhavets mest jomfruelige strender. Sanden er gyllen lys, havet krystallklart og man kan vandre kilometer på kilometer barfot langs stranden uten å møte på mange andre.Dyrelivet samt plantelivet på Kypros er eksotisk og verdt å få med seg. Fugleskikking er svært populært, takket være øyas beliggenhet, besøker et stort antall fuglearter titt og ofte da de migrerer mellom Europa og Afrika.I tillegg har Kypros i millioner av år, hatt besøk av de store havskilpaddene. Disse utrolige skapningene besøker kysten av Kypros hvert år for å legge egg i den gylne sanden på Alagadisstrendene (Turtle Beach) ved Esentepe og på (Ronnas Beach) på Karpazhalvøya. Et annet symbol for Kypros er villeslene som vandrer rundt på øya. Disse kan oppsøkes ved Dipkarpaz eller ytterst ut på Cape Zafer ved Andreas klosteret.Da øya er berørt av mange kulturer igjennom historien presenterer Nord-Kypros refleksjoner av mange sivilisasjoner. De vennlige og gjestfrie menneskene vil ønske deg velkommen til denne øya som er kjent for sitt klare blå hav, historiske skjønnhet, deilig middelhavsmat og en glamorøs men likevel rimelig livsstil. Hva mer kan man ønske seg?Hvorfor kjøpe bolig i utlandet?

Det er svært mange fordeler med å komme seg inn på boligmarkedet i Nord-Kypros. Landet er under sterk oppbygning og det er nå mulighet til å få seg en drømmebolig i utlandet for langt lavere pris enn andre steder i verden. Det er nå svært mange utviklere som bygger opp leiligheter, hus og boligområder med fasiliteter som er inkludert når man kjøper en enhet i disse prosjektene. Alt fra vannaktiviteter, utflukter til treningsfasiliteter. I tillegg har flere anlegg flotte tilbud i forhold til barnepass, restauranter og gode kollektive busstilbud som fører en frem og tilbake til området. Når man kjøper en enhet i disse anleggene kjøper du ikke kun bolig i utlandet, men en livsstil med et flott samfunn rundt seg.


Å få mulighet til å eie en flott bolig i utlandet på Nord-Kypros til en rimelig penge er ikke den eneste fordelen. Levekostnadene på Nord-Kypros er svært rimelig sammenlignet med Norge. Her kan man få en 3-retters middag med vin/øl til 100-150 kroner. Eller man kan fint oppholde seg på en av de mange flotte 5-stjerner hotellområdene en hel dag med mat og drikke inkludert for ca. 200 kr pr. pers.


Om man selv ønsker å studere eller vurderer å flytte ned med barn har Nord-Kypros fantastiske muligheter med tanke på utdannelse. Nord-Kypros kan tilby svært gode utdannelser for deg og din familie. Landet kan by på mange anerkjente internasjonale skoler og universitet. Den engelske skolen i Kyrenia/Bellapais er barne,- og ungdomsskole. Når det gjelder universitet kan Nord-Kypros glimte til med hele 22 internasjonale universiteter med over 100.000 studenter fra nærmere 80 nasjoner. Det i seg selv er imponerende og tilbyr store muligheter og arbeidsplasser.

I tillegg kan Nord-Kypros imponere med svært høy standard og stor tilgjengelighet når det gjelder medisinsk behandling og tjenester i Nord-Kypros. Det finnes en rekke private klinikker og sykehus, samt statlige operasjon- og akuttmedisinske fasiliteter. I tillegg er det et bredt utvalg av velutstyrte tannleger. Kostnadene for å motta medisinsk behandling på Nord-Kypros er langt rimeligere enn forventet på private sykehus og sammenlignet med kostnader her hjemme. På statlige sykehus tilbyes tjenestene gratis.


Tyrkisk-kypriotene snakker tyrkisk som morsmål, men de fleste snakker også godt engelsk, da Kypros var britisk koloni frem til frigjøringen i 1960.


Når man investerer i bolig utlandet er klima selvsagt en viktig faktor. Nord-Kypros har i snitt 340 soldager i året. Sommeren er tørr og varm og vinteren er mild og mer fuktig. Mest nedbør faller i desember, i snitt 92 mm. Juli og august er de varmeste månedene, mens juni, september og oktober har 25-30 grader. April, mai og november er som norsk sommer, og det er varmt og fint i havet.En annen ting man bør ha i tankene når man vurderer å kjøpe bolig i utlandet er landets kriminalitet. Kriminalitet eksisterer omtrent ikke i Nord-Kypros og et av Europas tryggeste steder å oppholde seg i! Det er mye politi på veiene og de er svært høflige og hjelpsomme om en skulle behøve assistanse.


Lengre opphold, flyplasser, visum og grenseoverganger til Nord-Kypros

Du kan oppholde deg på Nord-Kypros i inntil 90 dager på besøk i enhver 180 dagers periode, men med nye visumregler implementert 24. oktober 2019 får du ved ankomst nå automatisk 30 dagers opphold. Ønsker du å oppholde deg lengre enn dette trenger du kun å fremvise kontrakt på at du eier eiendom eller har en leiekontrakt. Vil du tilbringe deg på Nord-Kypros i mer enn 90 dager i en 180 dagers periode, søker du enkelt om midlertidig Residence. Husk at passet skal være gyldig minst 6 måneder etter hjemreise fra Nord-Kypros, så forny det i tide om du planlegger å være der en stund.


Larnaca er hovedflyplassen på sørsiden, og har mange direktefly fra Skandinavia. Fra denne flyplassen tar det en god time med taxi til de fleste destinasjonene på Nord-Kypros. Flyr du til Paphos på sørvestkysten er transfertiden 2,5-3 timer. Det er fult mulig å fly til Ercan som er hovedflyplass på Nord-Kypros som ligger en halvtime utenfor Kyrenia. Herfra flyr du via Istanbul eller andre tyrkiske flyplasser til hele Europa og resten av verden. De beste rutene til Oslo er med Turkish Airlines eller Pegasus.


Grensen mellom Sør og Nord har vært åpen siden 2003, og du kan fritt krysse grensen 9 steder i begge retninger. EU/EØS borgere kan krysse grensen med gyldig pass, og visum er ikke nødvendig. Kryssing av grensen er veldig enkel og gjøres vanligvis på få minutter.


Invester i en bolig i utlandet

Om det du har lest til nå har økt interessen din for Nord-Kypros og du vurderer å kjøpe en bolig i utlandet, enten du ønsker å flytte ned permanent, benytte boligen som en feriebolig eller rett og slett som en investeringsmulighet for utleie, vil man faktisk ha mulighet til dette selv om man ikke er den som sitter på den største pengebunken. Det er pr. dags dato mulighet å kjøpe en enhet for langt rimeligere pris sammenlignet med andre steder i verden. Man bør handle raskt, da det ikke er tvil om sterk prisvekst ettersom utviklingen i landet er stor og etterspørselen øker hver dag. Du vil ha stor mulighet for å kunne tjene på boligen etter et par år. Den vil garantert øke i verdi samt man vil kunne få en passiv kontantstrøm ved utleie av boligen i utlandet.Så hvor mye må man ut med? Det hele beror åpenbart på hvilket anlegg, område og størrelse på boligen. Prislappen for en ettroms leilighet ligger fra kr. 380.000,- og i tillegg krever mange av tilbydere at man kun utløser 30% av kjøpesummen og man får deretter en nedbetalingsplan for resterende av beløpet. Dette er selvsagt valgfritt, men det gjør det mulig for en som ikke har den største formuen å kunne investere i bolig i utlandet. I tillegg vil mange av tilbyderne ha utleietjenester tilgjengelig mot en liten avgift. Dette vil si at utbygger har ansvar for å leie ut enheten i perioden du selv ikke ønsker å benytte den og du vil dermed ha mulighet for å dekke mye av den resterende nedbetalingskostnaden på denne måten. Om du benytter denne tjenesten, har de det fulle ansvaret for utleie og oppfølging av leietaker. I tillegg står de for inn- og utvask av leiligheten. De passer på leiligheten og vedlikeholder uteområder, lufter og følger deg opp i henhold til dine ønsker. De kan til og med sende bilder av leiligheten om du ønsker dette. Om du ønsker å leie ut selv, er dette selvsagt også en mulighet. Øya er full av 5-stjernes hoteller med kasinoer, og hotellrommene blir fort fylt opp og det vil til tider være svært vanskelig å få booket hotellrom på øya. Dette er en av grunnene til at utleiemarkedet er sterkt på Nord-Kypros. Man har store muligheter for å få en passiv inntekt ved å enkelt leie ut boligen i utlandet, uten problem.


Vår leverandør av boliger på Nord-Kypros har kun avtaler med utviklere som er kvalitetsbevisste og som kan vise til kvalitet i alle ledd over lang tid. Om du er interessert, kan du ta en titt på boligene som er tilgjengelig nå, ved å benytte denne linken.

Men husk at det hele tiden kommer nye enheter for salg da det kommer nye prosjekter på løpende bånd.


Om du er interessert, men ikke vil kjøpe noe usett er dette selvsagt forståelig. Vår leverandør tilbyr nemlig derfor inspeksjonsturer og gruppeturer ned for å vise frem prosjekter, anlegg og områder av interesse som står til ditt budsjett og ønske. Mye av turen blir dekket av leverandøren. Se under for mer info om denne muligheten:


Gruppeturer

Gruppeturer er tilpasset de som ønsker å lære mer om Nord-Kypros som et land og som et sted å investere, og som foretrekker å være med på en tur sammen med andre. Vanligvis består disse gruppene fra 10 til 15 personer fra samme land. På denne turen presenteres fakta, tall og kulturen i Nord-Kypros. Deretter besøker man et utvalg av uavhengige prosjekter, og man lærer om et bredt utvalg av attraktive økonomi- og betalingsbetingelser som tilbyes av tilbyderne fra de forskjellige prosjektene.


I løpet av denne turen blir en etablert advokat invitert til å presentere lovligheten rundt å kjøpe eiendom på Nord-Kypros. Advokaten er uavhengig og har ikke tilknytning til vår leverandør eller prosjekteierne. Dette er viktig for alle parter som er involvert, slik at man skal føle seg trygg i en evn. kjøpsprosess, en advokat som representerer dine interesser.


Vi gir også litt ledig tid til å nyte omgivelsene og stedene som faller innenfor deres interesser.


For at man skal kunne bli med på en slik tur er det forbeholdt at man er involvert og blir med på aktivitetene som er planlagt. Dette er kun et tilbud for de som er genuint interessert i muligheten om å kjøpe bolig i utlandet, men det betinger selvfølgelig ikke at man må kjøpe i løpet av turen.


Vår leverandør dekker følgende:

 • 5 netter gratis overnatting

 • Velkomstpakke eller frokost

 • Eiendomstur med de beste utviklerne

 • Juridisk rådgivning med en uavhengig advokat om kjøpsprosessen

 • Informasjon om Nord-Kypros


Hva som ikke dekkes

 • Flyreiser og flyplasstransport

 • Måltider og drikke

 • Ekstra overnatting

 • Personlige utgifter


Private inspeksjonsturer

Disse turene er ment for maksimalt 5 personer, og organiseres på forespørsel. Disse private inspeksjonsturene er mer intime sammenlignet med gruppeturene og er rettet mot seriøse kjøpere. Hvilket område på øya som er av interesse, eiendommer fra portefølje, budsjett og forespørsler, tas hensyn til når timeplanen skreddersys for deg før ankomst. Enten du er på utkikk etter en liten investeringsleilighet eller en luksusvilla for fulltid, vil deres erfarne medarbeidere og lokale tilknyttede selskaper vise deg de beste eiendommene som passer din smak og budsjett.


Vår leverandør dekker følgende;

 • 3 netter gratis overnattinger

 • Juridisk råd

 • Introduksjon av utviklere og eiendomsturer

 • Informasjon om Nord-Kypros

 • Transport (for turplanen)

Hva som ikke dekkes

 • Flyreiser og flyplasstransport

 • Måltider og drikke

 • Ekstra overnatting

 • Personlige utgifter


Du kan benytte linken over for å komme inn på eiendommer som tilbys fra vår leverandør, eller så kan du klikke på fanen "Bolig i utlandet" på www.drommebolig.no og fylle ut vårt skjema. Da kartlegger vi hvilke boliger som passer for deg og sender deg utfyllende info om disse. Skulle du deretter være interessert i en bolig i utlandet på Nord-Kypros, hjelper vi deg videre med å sette opp en gruppetur eller privat inspeksjonstur slik at du kan oppleve selv hvor fantastisk øya er og hva den kan tilby deg og dine. Vi i drommebolig.no vil være klare for å besvare dine spørsmål og hjelpe deg videre. Vær sikker på at du har en trygg og god partner i ryggen, som kan veilede og støtte deg gjennom hele prosessen.


Nord-Kypros kan tilby et flott solrikt liv med et hav av muligheter fra utdannelse, jobbmuligheter og aktiviteter som vil kunne berike ditt liv. Nord-Kypros kan tilby friheten du alltid har drømt om. Er du klar for å investere i din egen frihet med bolig i utlandet? Vi venter på deg!


#boligiutlandet #kjøpeboligiutlandet #leieboligiutlandet #låntilboligiutlandet #nordkypros #drommebolig #kjøpboligiutlandet #drommeboligiutlandet #kyprosboligiutlandet #nordkypros


17 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle